Pijlers

Ontspanning

Een belangrijke stap naar genezing is ontspanning, want precies het laten wegvloeien van spanningen zorgt er voor dat onze energie terug goed kan doorstromen. Dit zorgt er voor dat de zelfgenezende kracht, die in ieder van ons zit, zijn werk kan doen en al zo de mogelijke aangerichte schade, zowel fysisch als psychisch, kan verhelpen. Wanneer dit niet gebeurt ontstaan er blokkades die uiteindelijk voor een hele waaier van klachten kunnen zorgen. Gaande van stijve spieren over nek- en rugklachten tot meer ernstige klachten als migraine, depressie.

Fysisch ontgiften

Een goede darmwerking gekoppeld aan een regelmatige stoelgang  wordt beschouwd als één van de  belangrijkste indicatoren voor de algemene gezondheidstoestand bij de mens. Zeker wanneer we weten dat 80% van onze weerstand zijn oorsprong vindt in onze darmen en dat het, uiteraard, ook daar de plaats is waar we al onze voedingstoffen moeten opnemen en een groot deel van onze afvalstoffen moeten uitscheiden .

Alle ongewenste stoffen die door onze leefstijl achterblijven in de darmen kunnen dus een nadelige  invloed uitoefenen op onze algemene gezondheid. Een uitgebreid microbiologisch stoelgang onderzoek brengt dan ook dikwijls klaarheid over de toestand van de darmen, de darmflora en de vertering. Met de juiste middelen kunnen dan ook de mogelijke afwijkingen gecorrigeerd worden. We denken dan uiteraard aan drainage middelen, schimmel – en/of bacteriedodende producten, probiotica enzovoort, maar ook aan lymfedrainage, diepe buikmassage, NST/ Advanced Bowen en dergelijke.

Daarnaast is voedingadvies onontbeerlijk. Het gaat natuurlijk niet op om enerzijds te reinigen en op te bouwen als we langs de andere zijde ons lichaam liggen af te takelen met voedings(?)middelen waar ons lichaam niet mee weg kan of die ons lichaam sterk vervuilen. Er wordt dus ook steeds gezocht , op basis van verschillende voedingsleren – dissociatie – bloedgroepen -  macrobiotiek en de Chinese 5 elementen leer, naar een aangepaste voeding.

Psychisch ontgiften.

Een gezond lichaam kan alleen bestaan als er ook een gezonde geest in schuilt. Emotionele blokkades en trauma’s hebben een uitgebreide invloed op heel ons fysieke lichaam. Dit vooral via verstoringen in het hormonale evenwicht, de nachtelijke recuperatie (slaapstoornissen) enzovoort. Naast ontspanningsoefeningen , biorelaxatie en –meditatie maken we ook onder andere gebruik van de Script-As Methode of SAM en EFT om definitief af te rekenen met problemen uit het verleden.

Opbouw

Wanneer we dan het lichaam uitgebreid gereinigd hebben is het tijd om het terug op te bouwen en de tekorten die er misschien in de loop van de jaren ontstaan zijn terug aan te vullen. Ook hier speelt  juiste voeding een belangrijke rol. Doch dikwijls is het noodzakelijk om hoog kwalitatieve voedingssupplementen en orthomoleculaire producten als aanvulling te gebruiken.

Design by Joomla 1.6 templates