NST / Advanced Bowen

Neurostructural Integration Technique ook wel eens advanced Bowen technique genoemd verwijst naar de techniek, aangeleerd door Michael J. Nixon – Livy, die ontwikkeld werd door Tom Bowen. Met dit verschil ten opzichte van de “Bowen techniek – de eerste jaren van Tom Bowens werk” dat NST eerder gebaseerd is op de latere werkwijze van Bowen. Het is een methode waarbij we door met de duimen en/of de vingers zachte, korte, rollende bewegingen te maken op specifieke plaatsen zoals zenuwknopen, pezen en spieraanhechtingen als ook de spieren zelf het lichaam wordt geprikkeld. Door deze prikkelingen wordt stapsgewijs het zelfgenezend vermogen wakker gemaakt. Om het lichaam de kans te geven de prikkel te verwerken,worden er op bepaalde ogenblikken rustpauzes ingelast. U wordt daarbij zelfs, indien mogelijk, even alleen gelaten.  De behandeling is, tenzij per ongeluk een zeer gevoelige plaats “ gerold” wordt, volledig pijnloos en rustgevend. Er wordt geen fysieke kracht gebruikt.

 

De techniek gaat ervan uit dat in de meeste gevallen het lichaam zichzelf kan herstellen. Dit zelfherstellend vermogen is constant actief. Door de enorme hoeveelheid, soms verkeerde, prikkels die de hersennen te verwerken krijgen komt het echter geregeld voor dat er een storing in de communicatie plaats vindt, met als gevolg dat er geen spontaan herstel optreedt. NST geeft nu aan het lichaam het signaal om weer tot herstel over te gaan. Op deze manier komt er opnieuw een balans en kunnen veel acute en chronische klachten verdwijnen.

 

Met het prikkelen van de vliezen rond de spieren wordt er niet alleen een lokale reactie bereikt maar vinden er ook veranderingen in corresponderende plaatsen in het lichaam plaats. Naast het verhelpen van lichamelijke problemen zien we ook vaak het loskomen van emotionele blokkades.

 

Deze techniek wordt dan ook dikwijls aangevuld met andere behandelingen om het beoogde evenwicht beter te bereiken of te behouden. Een aanpassing van de levensstijl – de verkeerde prikkels – is dus soms ook noodzakelijk om een blijvend resultaat te verkrijgen

 

Design by Joomla 1.6 templates