Steven

Gezondheidstherapeut -- Holistisch Psychotherapeut -- Reiki master

In de volle kracht van zijn leven werd hij plots ziek, klierkoorts met het chronisch vermoeidheidssyndroom als gevolg. Omdat er vanuit de reguliere geneeskunde niet veel aangeboden werd – "meneer u bent ongeneeslijk ziek, u zal er mee moeten leren leven" – nam hij zijn eigen genezingsproces, op basis van de principes van de natuurgeneeswijze, in handen en is hij uit zijn put geklauterd. Hiervoor volgde hij o.a. een zeer strikt macrobiotisch dieet, oefenschema’s, holistische psychotherapie enzovoort. Meer en meer begreep hij de kracht van de natuurgeneeswijze die hij studeerde tijdens een vierjarige opleiding aan de Europese Academie waar hij zijn diploma 'Gezondheidstherapeut' behaalde in 1999 met het eindwerk 'Spagyrische Essences volgens Dr Zimpel'.

Naast deze studies werkte Steven ongeveer 20 jaar in de medische en farmaceutische sector en volgde hij verschillende cursussen in verband met natuurgeneesmiddelen. Dit  verklaart zijn uitgebreide kennis in de pharmaco – en biopharmacotherapieën, een vak dat hij dan ook sinds 2000 doceert aan de Europese academie.

Zoals hoger vermeld volgde hij, tijdens zijn herstelperiode, ook holistische psychotherapie. De inzichten die hij daar verwierf gaven hem de grote doorbraak in zijn genezingsproces en deden hem ook beseffen dat, wanneer je een chronisch zieke mens adequaat wil helpen, je hem ook op dit niveau moet kunnen begeleiden. Enthousiast volgde hij dan ook de opleiding Script-As-Methode bij Ria Matheussen en heeft het diploma behaald in 2003.

Daarnaast volgde hij onder andere de opleidingen NRT - Neuro Reactieve Technieken (een combinatie van Applied Kinesiolgy en zaken uit de osteopathie en de cranio-sacraletherapie),  NST (Neurostructural Integration Technique, advanced Bowen), EFT (Emotional Freedom Techniek) en andere om mensen nog beter en gerichter te kunnen helpen.

Hoe gaat hij te werk?

Uitgaande van de holistische visie dat we de zieke genezen en niet de ziekte en dat we steeds gaan werken vanuit de zelfgenezende kracht van de mens, gaan we kijken naar de vier lichamen van de cliënt; namelijk het fysieke, het emotionele, het mentale en ten slotte het spirituele lichaam.

Het allereerste is dus een uitgebreid gesprek om een beeld te krijgen van al de klachten waar u mee zit, op die vier niveau’s. Daarna wordt dan, aan de hand van de NRT technieken, gekeken waar de problemen juist zitten en worden er mogelijke oplossingen uitgetest. Dan wordt er, in samenspraak met de cliënt en ook soms met de behandelende arts(en) of andere therapeuten, een behandelings- / begeleidingsplan opgesteld. Voor een eerste consult wordt er dan ook steeds 1,5 uur uitgetrokken.

Design by Joomla 1.6 templates