Dermato - en Podosegmentale Reflexologie

Hieronder verstaan we het stimuleren van reflexpunten op de rug (dermato-) en op de voeten (podo-) die via energetische segmenten met elkaar en de verschillende organen zijn verbonden.

 

De DSR is een uitstekende therapie om rugpijn maar ook alle klachten die door rugpijn worden uitgelokt definitief op te lossen. De DSR steunt op een speciale massagetechniek, dieptemassage genoemd, omdat er in de diepte wordt gewerkt. Men behandelt de huid, het spierweefsel, het bindweefsel en het bot. Hierdoor ontstaat er een verhoogde doorbloeding en dat betekent warmtetoevoer naar de spieren die hierdoor hun elasticiteit terugvinden. Niet alleen de rug maar ook de voorkant van het lichaam hoort bij het te behandelen terrein. Borst- en buikspieren, waar ook vaak zware spanningen op zitten, kunnen rugklachten veroorzaken. Een opgezette buik, door te veel darmgassen, heeft een grote invloed op het ontstaan en/of in stand houden van rugklachten.

 

Ook hier is het weer de bedoeling om de oorzaak aan te pakken met een blijvende verbetering in plaats van een snelle doch tijdelijke oplossing te geven.

 

Naast de inwerking op de spieren krijgen we ook een diepe werking op de verschillende organen. Dit is het gevolg van de stimulatie van de verschillende huidsegmenten die, via de verschillende ruggenmergzenuwen, verbonden zijn met de verschillende organen en weefsels. Tevens zien we een gunstige invloed op het autonome zenuwstelsel dat instaat voor de regeling van alle functies in het menselijke lichaam. Door stress en emoties geraakt juist dit zenuwstelsel volledig in de war waardoor functiestoornissen ontstaan. Dit reflex-effect brengt ons dan ook bij de PSR of de voetzoolreflexologie. Een vorm van voetzoolmassage waarbij ook weer reflexpunten, die verbonden zijn met de verschillende organen en systemen in het lichaam, worden gestimuleerd. Gekoppeld aan de DSR geeft dit een zeer diepgaande regulerende werking via de stimulatie van het zelfgenezend mechanisme in ons lichaam.

 

Design by Joomla 1.6 templates